poniedziałek, 13 sierpnia 2012

francuskie z musem jabłkowym polane sosem malinowym

 malina & jabłko
 
w ten sposób kroimy ciasto i zwijamy w rogalika


Potrzebne składniki:


  • 1 ciasto francuskie
  • mus jabłkowy
  • maliny świeże około 10 g
  • cukier trzcinowy
  • 2 łyżki cukru


Przygotowanie:

Wycinamy kształt okręgu z ciasta francuskiego. Przecinamy od środka promienie o kształcie trójkąta. Kładziemy na ciasto mus jabłkowy, nie za wiele aby mus nam nie wypłynął. Zwijamy w rulonik zaczynając od szerszego końca do środka. Jak na załączonym zdjęciu.

Maliny z 6 łyżkami wody i 2 łyżkami cukru klarujemy na małym ogniu, aż zgęstnieją do konsystencji sosu.

Piekarnik na 180*C pieczemy około 20 minut, aż się zarumienią.

Po  upieczeniu polewamy sosem malinowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

Durszlak.pl