poniedziałek, 2 lipca 2012

creme brulee z rabarbarem




Banalnie, szybki i smaczny przepis na mały deser :)


Potrzebne składniki:

0,5 kg rabarbaru
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy

Potrzebne składniki do kruszonki:


3 szklanki mąki krupczatki
1 szklanka cukru
1 margaryna 250 g

Potrzebne naczynia:
naczynie żaroodporne wymiary 20/30 cm
Przygotowanie:


Rabarbar obierany, kroimy na niewielkie paseczki, mieszamy z niewielką ilością cukru i cukru waniliowego. Łączymy ze sobą składniki do kruszonki.
  Na wysmarowane margaryną naczynie żaroodporne układamy równomiernie rabarbar, posypujemy na wierzch kruszonką. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika do 180 C*. Pieczemy 25 minut.W końcowej fazie zmniejszamy temperaturę do 150C*.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

Durszlak.pl