wtorek, 16 października 2012

wątróbka z pietruszką

zdrowo i pożywnie





Potrzebne składniki:
  •  30 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 jajo
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • parę młodych ziemniaków
Przygotowanie:

Wątróbkę płuczemy i moczymy w rozbełtanym jajku z wegetą, wrzucamy na rozgrzaną patelnie, dodajemy pokrojona cebulę, pietruszkę pokrojona drobno, czosnek i przyprawiamy. Pieczemy do zarumienienia. Ziemniaki myjemy i w skorupkach umieszczamy w żaroodpornym naczyniu z oliwę, czosnkiem solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy około 35 minut w 250 * C. Gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

Durszlak.pl