Banalnie, szybki i smaczny przepis na mały deser :)
Potrzebne składniki:
0,5 kg rabarbaru
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
Potrzebne składniki do kruszonki:
3 szklanki mąki krupczatki
1 szklanka cukru
1 margaryna 250 g
Potrzebne naczynia:
naczynie żaroodporne wymiary 20/30 cm
Przygotowanie:
Rabarbar obierany, kroimy na niewielkie paseczki, mieszamy z niewielką ilością cukru i cukru waniliowego. Łączymy ze sobą składniki do kruszonki.
Na wysmarowane margaryną naczynie żaroodporne układamy równomiernie rabarbar, posypujemy na wierzch kruszonką. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika do 180 C*. Pieczemy 25 minut.W końcowej fazie zmniejszamy temperaturę do 150C*.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz