Składniki:
7 jajek
½ szklanki cukru
7 łyżek mąki tortowej
7 łyżek mąki
ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do
pieczenia
2 łyżki oliwy
szczypta soli
Przygotowanie:
7
jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do
piany dodać ½ szkl. cukru, dobrze ubić dodając szczyptę soli . Dodać do piany żółtka
leciutko wymieszać drewnianą łyżką. Następnie dodać 7 łyżek
mąki tortowej i 7 łyżek mąki ziemniaczanej (przesypując przez
sito), 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wymieszać razem delikatnie wszystkie
składniki drewnianą łyżką.
Piec
w temp. 170 *C
czas
40 min
( do
biszkoptu można dodać 2/4 łyżek kakao , jeśli chcemy aby był
ciemny)
Smacznego
;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz