Potrzebne składniki:
- 3/4 kostki margaryny
- 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
- 2 jaja
- 1/2 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
- cynamon
- 1/2 szkl. bułki tartej
- 2 jabłka
- 1/2 litra musu jabłkowego
Mąkę, margarynę, cukier jaja i proszek d. pieczenia razem połączyć na jednolitą masę. Po wyrobieniu wsadzić do lodówki na 25 minut zawinięte w folie lub woreczek. Po wyciągnięciu wyłożyć na blaszkę około 2 cm warstwę ciasta. Podpiec w rozgrzanym, już piekarniku do 150 *C prze około 15 minut. Po wyciągnięciu wysypać ciasto równomiernie bułką tartą. Nałożyć mus i wcześniej starte jabłka z odrobiną cukru, posypać cynamonem. Z reszty ciasta pourywanych kawałków wyłożyć wierzch ciasta. Ponownie wsadzić do rozgrzanego piekarnika do 150 * C / na około 30 minut. Pyszne. Jeszcze tylko posypać cukrem pudrem i gotowe. Szybkie i smaczne.:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz